Huiddoelen

Huidproblemen en huidverbetering

Wat behandelen wij allemaal?

Wij analyseren altijd eerst de conditie van jouw huid om zo te bepalen welk behandelingstraject hier het beste op aansluit. Onze behandelingen richten wij in op basis van veelvoorkomende huidproblemen. In combinatie met jouw huiddoel en je persoonlijke huidplan focussen wij ons zo volledig op jouw huidverbetering. We geven je daarom graag meer inzicht in onze specialisaties.

Download nu het Touch of Beauty Magazine

Wil je uitgebreide informatie ontvangen over ons traject en de behandelingen?
Acné / vette huid / littekens
‘‘ Ik heb last van een vette onstabiele huid, waarbij telkens veel puistjes en littekens ontstaan. ’’

Door een overmatige talgafscheiding kan een onzuivere huid ontstaan. Ook bacteriën, verhoorning van de poriën, stress en verkeerde voeding kunnen ervoor zorgen dat je huid onstabiel raakt met acné, vette huid en eventuele littekens als gevolg.


Onze behandeling

Met de Clephar Dermatocosmetica producten bieden wij doeltreffende oplossingen voor jouw vette huid met onzuiverheden. De hydraterende en beschermende actieve stoffen in de producten reguleren de talgproductie, herstellen het bacterieel evenwicht en laten jouw onregelmatige huid verdwijnen. De werkstoffen zijn zeer effectief, zonder agressief te zijn voor je huid.

Ter ondersteuning van de Clephar producten gebruiken wij vaak een IPL-apparaat, als er sprake is van bacteriële acné. Dit om sneller en effectiever de ontstekingen te verminderen.

Het behandeltraject bij acné wordt veelal vergoed door de zorgverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden en vraag ons naar de mogelijkheden!

Couperose / Rosacea
‘‘ Ik heb een gevoelige huid met veel rode vlekken die maar niet weggaan. ’’

De opperhuid van het gezicht bevat veel kleine bloedvaatjes. Deze zijn onder normale omstandigheden gesloten. Bij temperatuursverandering, inspanning en stress kunnen deze vaatjes echter uitzetten, waardoor een rode gelaatskleur op je gezicht ontstaat. Wanneer bij de huid voortdurend verwijde rode en blauwe adertjes zichtbaar zijn, spreken we van couperose. Zijn er naast deze verwijde adertjes ook nog rode bultjes en zwellingen zichtbaar op de huid, dan is er sprake van rosacea.


Onze behandeling

Met de Clephar Dermatocosmetica producten zorgen wij dat jouw huid intensief wordt gehydrateerd. De producten bevatten verzachtende werkstoffen om je huid te beschermen, versterken en kalmeren. Bij rosacea zorgt het er tevens voor dat de bacteriewerking wordt genormaliseerd.

Ter ondersteuning van de Clephar producten gebruiken wij vaak een IPL-apparaat, wanneer sprake is van couperose. Dit om snel en effectief de zichtbare adertjes te vernauwen.

Het behandeltraject bij couperose wordt veelal vergoed door de zorgverzekering. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden en vraag ons naar de mogelijkheden!

Pigmentvlekken / UV huidschade / ouderdomsvlekken

‘‘ Ik ben flink verbrand in de zomer en heb daar nu zichtbare pigmentvlekken aan over gehouden. ’’

Pigmentvlekken komen vaak voor op plekken waar je huid veel contact heeft met de zon, zoals bijvoorbeeld het gezicht of de handen. Het is zeer belangrijk om de huid altijd goed te beschermen tegen de UVA- en UVB-straling van de zon. Deze straling speelt namelijk een grote rol bij het ontstaan van ongewenste pigmentvlekken en huidschade.


Onze behandeling

Met de Clephar Dermatocosmetica producten kunnen wij jouw huid algemeen oplichten, de pigmentvlekken verwijderen en tevens preventief verdere hyperpigmentatie voorkomen. Dit met de unieke UVA Ultra 90% beschermingswerking in de producten.

Ter ondersteuning van de Clephar producten werken wij met een IPL-apparaat en een Apilus Coagulatie apparaat. Dit zetten wij naast de huidverbeterende behandeling in om jouw pigmentvlekken sneller en effectief te verwijderen

Eczeem / droge huid
‘‘ Mijn huid is extreem droog met veel jeukende irritatieplekken en droge schilfers. ’’

Elke huid kan soms droog of ruw aanvoelen. Bij eczeem is er echter sprake van droge irritatieplekken op de huid met schilfers, bultjes en kloofjes die verschrikkelijk kunnen jeuken. Aangezien dit probleem zich vaak dieper in de huid afspeelt, doen wij altijd eerst een huidanalyse.


Onze behandeling

Op basis van de analyse stellen wij een plan op om jouw huidbalans te herstellen. Wanneer het verdedigingssysteem van jouw huid goed functioneert, leidt dit tot een bescherming van of een opbouw van de hydrolipidelaag van de huid. Dit is de balans tussen vocht en vet. Wanneer deze laag in balans is, krijgt eczeem minder kans.

In onze behandeling werken wij met de Clephar Dermatocosmetica producten die een hoge dosis werkzame stoffen bevatten. Deze producten zijn geschikt voor de meest allergische en gevoelige huidtypes en zijn tevens honderd procent veilig voor oncologie patiënten.

Rimpels / huidveroudering
‘‘ Je ziet duidelijke rimpels en lijnen in mijn gezicht wat mij heel vermoeid laat uitzien. ’’

Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bij het ouder worden vermindert de aanmaak van collageen, waardoor kleine rimpels, lijntjes en algehele verslappingen van de huid kunnen ontstaan.


Onze behandeling

Wij geven deskundig advies wanneer sprake is van droge lijntjes, diepe rimpels of plaatselijke huidverslapping. Met de juiste behandeling en producten kunnen we de diepere huidlagen bereiken, waar de problemen van huidveroudering zich vormen.

Wij zetten de collageen booster behandeling in bij het rimpels en huidveroudering. Tijdens deze behandeling combineren wij bindweefselmassage en collageen lichttherapie. Hierbij stimuleren we de collageen en elastine opbouw en reduceren we fijne lijntjes. De huidcellen krijgen een krachtige intensieve energie boost met als resultaat verbetering en egaliseren van huidstructuur!Peelings en microdermabrasie
‘‘ Mijn huid ziet er dof uit en voelt niet gezond aan. ’’

Verschillende factoren, zoals stress, voeding en invloeden van buitenaf zorgen ervoor dat de huidconditie wordt aangetast.


Onze behandeling

Wij bieden zeer intensieve, maar géén agressieve, behandelingen op het gebied van fruitzuur AHA-peelings en microdermabrasie. Met de Clephar Dermatocosmetica producten voeren wij de behandelingen manueel uit, zonder dat er apparatuur bij komt kijken. Hierdoor kunnen wij de intensiteit van de peeling persoonlijk aanpassen op jouw huidtype en ziet je huid er na de behandeling opnieuw stralend en fris uit!

Gerstekorrels / Keratosis Pilaris

‘‘ Ik heb last van diverse onderhuidse witte en rode bultjes. ’’

Gerstekorrels worden vaak veroorzaakt door een overmatige aanmaak van dode huidcellen die zich ophopen onder een dun laagje huid. Keratosis Pilaris is een huidaandoening die veelal voorkomt op de wangen, rondom de ogen en plaatselijk op de bovenarmen. De huid voelt dan ruw en bollig aan en vertoont rode bultjes.


Onze behandeling

Bij gerstekorrels en Keratosis Pilaris is er een verstoring van de verhoorning in de huid gaande. Met onze speciale Clephar dermaXpert producten kunnen we jouw huidbarrière en de vochtbalans herstellen, waardoor de verstoring vermindert.

Huidstructuur poriën
‘‘ Mijn poriën zijn heel duidelijk zichtbaar op mijn voorhoofd, neus en kin. ’’

Verstopte poriën of grove poriën die open staan en vergroten, worden vaak als storend ervaren. Ze ontstaan vaak door foutief cosmeticagebruik en komen het meeste voor bij de vettere huidtypes. Zichtbare poriën bevinden zich vaak op de bekende T-zone in het gezicht (voorhoofd, neus, wangen en kin).


Onze behandeling

Om jouw huid in de juiste conditie te krijgen, is een goede balans tussen vocht en vet essentieel. In onze behandeling gaan we er dus eerst voor zorgen dat je huidbarrière goed herstelt en helemaal gezond is. Met de Clephar Dermatocosmetica producten kunnen we dit herstel doeltreffend behandelen.

Huidverbetering voor mannenhuid
‘‘ Ik ben op zoek naar een huidbehandeling die speciaal gericht is op de mannenhuid. ’’

De mannenhuid verschilt op meerdere vlakken van de vrouwenhuid. Dit vraagt daarom ook om een specifieke verzorging. Bij mannen komt bijvoorbeeld scheerirritatie vaak voor en kan de huid op sommige plekken gevoelig zijn.


Onze behandeling

Met de Clephar Dermatocosmetica producten hebben wij een speciale behandeling ingericht specifiek voor jouw mannenhuid. Wij geven deskundig advies over de verzorging en zorgen ervoor dat je huid beschermd en gehydrateerd is. Hierdoor kunnen huidirritaties worden vermeden en rimpels zichtbaar worden verminderd.

Bindweefselmassage
‘‘ Ik heb een etentje vanavond, dus ik wil er graag jong en fris uitzien! ’’

Met onze bindweefselmassage bieden wij een manuele behandeling ter verbetering en verjonging van gelaat, hals en decolleté. Hierbij maken we gebruik van krachtige bindweefseltechnieken die extra activiteit in de onderste huidlaag aanbrengt. De massage geeft direct resultaat: rimpels vervagen, de huid verstrakt, gelaatscontouren verstevigen zich en worden gelift, oogcontouren openen en geven een frisheid in het gezicht.


Onze behandeling

Door het direct zichtbare resultaat is een bindweefselmassage een ideale behandeling bij speciale gelegenheden. Wanneer het in kuurverband wordt gedaan, zal een natuurlijke facelift worden bereikt.